به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در استان کردستان، حجت الاسلام حکمت حکیمی فر در یادداشتی در خصوص نامگذاری سال جدید از سوی امام خامنه ای به نام سال «حمایت از کالای ایرانی»، آورده است: مقام معظم رهبرى در سخنان روز اول فروردين ۹۶ به سه ضلع حمايت از كالاى ايرانى پرداختند:
اول:دولت؛ وظيفه دولت اين است كه ضمن مقابله با قاچاق كالا و واردات بىرويه كالاهاى خارجى از توليد ملى حمايت كند و حتى زمينه صادرات آنرا فراهم نمايد.
دوم؛توليد كنندگان؛ اين قشر نيز نقش پر رنگى در ايجاد ذائقه براى كشش مردم به سمت خريد كالاى ايرانى دارند اگر آنها فكر مى كنند،بدون افزايش كيفيت مصرف كنندگان را به صورت تعبدى پاى ثابت خريد كالاى خود نگه دارند در اشتباهند. زيرا آنها بايد بايد با افزايش كيفيت و رقابت پذيرى محصولات،مصرف كنندگان را به عنوان بزرگترين تبليغ خود تبديل كنند و در همه موارد به دنبال حمايتهاى دولتى نباشند زيرا سابقه توليد كنندگان موفق نيز نشان داده است كه آنها در شرايط واردات بى رويه كالا هنوز كالاى آنها خريدار خود را در بازار داخلى و خارجى را دارا است.
سوم: مصرف كنندگان؛ مصرف كننده طالب كيفيت است،اگر كالايى كيفيت داشته باشد براى رسيدن به آن هزار دليل مى تراشد و اگر از كيفيت آن ناراضى باشد، يك دليل كافى است كه آنرا تهيه نكند.در شرايط فعلى مصرف كننده ها بيش از آن كه خودشان انتخاب و خريد كنند شركتهاى تبليغاتى براى آنها كالا سفارش مى دهند. پس مصرف كننده به دو نكته توجه دارد اول اينكه چرا اين كالا خوب است و دوم اينكه ديگران در مورد آن چه مى گويند.مصرف كننده مقصر نيست چون او منتظر دولت قوى و توليدكننده فوق العاده است.اگر آن دو ضلع خوب كار كنند ضلع سوم خود بخود به اسارت آنها در مى آيد.
البته ضلع ماورايى چهارم كه يك حالت روانى و درونى دارد را نبايد فراموش كرد،تعصب به كالا در كارخانه،سيستم دولتى و مصرف كننده اثرگذار است. تعصب به كالا در سيستم دولتى،شركت توليدى و مصرف كننده بايد وجود داشته باشد.
اگر مى بينيم دو كشور ويران بعد از جنگ جهانى دوم يعنى آلمان و ژاپن اينگونه به قدرتهاى اقتصادى تبديل شده اند به خاطر هماهنگى اين سه ضلع و بالاتر از آن تعصب به جنس ژاپنى و آلمانى بوده است. وضعيت امروز ما بسيار بهتر از كشورهاى فوق پس از جنگ جهانى دوم است اما با اين حال اين كشورها ساخته شدند.چرا؟ چون كالا را به عنوان بخشى از هويت و قدرت خود دانسته و از هر فرصتى براى ترويج و فروش آن استفاده كردند.البته وضع كشور ما هم بد نيست.
حجت الاسلام حکمت حکیمی فر